3D printer 2018-09-03T15:03:10+00:00

Offertes aanvragen

De juiste leveranciers en een eerlijk zakelijk vergelijk

3D printers via Sales Channel

3D printer
3D printer

  • 32 of 64 bit systemen
  • Windows 7 of hoger
  • Mac OSX 10.9 of hoger
  • Minimaal 2gb ram-geheugen

  • 70 microns
  • 200 microns
  • 300 microns


  • 100-240 V
  • 1.5 A 50/60 Hz
  • 65 W

3D printer

Een 3D printer kopen is niet iets wat u op dagelijkse basis doet. Wat advies bij het huren, kopen of leasen van een 3D printer kan dan ook weinig kwaad. Sales Channel voorziet u graag van gedegen en onafhankelijk advies rondom diverse printers en gaat op deze pagina dieper in op de mogelijkheden rondom een 3D printer voor bij u op kantoor.

3D printers voor zakelijk gebruik

Technologie staat nooit stil en als er één printer is waarbij de techniek razendsnel gaat, is het de 3D printer wel. Deze zakelijke printer is in staat om 3D modellen te printen en de mogelijkheden daarbij zijn eindeloos. Bedrijven die voorzien in 3D prints schieten als paddenstoelen uit de grond en misschien heeft u zelf wel baat bij een 3D printer. Bijvoorbeeld om zelf producten te produceren, maar ook om snel prototypes of showmodellen te printen die u tentoonstelt op beurzen, shows, seminars of andere evenementen.

3D printer huren, kopen of leasen?

3D printers kunt huren, kopen of leasen. Wat voor u het meest relevant is, is afhankelijk van uw gebruiksdoeleinde. We hebben hieronder voor u alle drie de opties nader toegelicht zodat u een beter inzicht krijgt rondom de mogelijkheden met 3d printers.

3D printers huren

Een 3D printer huren doet u in principe alleen wanneer u kortstondig gebruik wilt maken van de zakelijke printer. 3D printers huren voor de langere termijn is iets wat in de regel bijna niet voorkomt, daar de verhuurprijzen relatief hoog liggen. Wanneer huurt u dan een 3d printer? Wanneer u bijvoorbeeld aanwezig bent op een beurs, show, seminar of ander evenement en u uw innovaties wilt tonen middels de professionele printer. Zo profiteert u van de voordelen van een professionele 3D printer, maar zit u niet vast aan hoge kosten en/of langlopende contracten.

Een 3D printer kopen

Een 3D printer kopen of leasen doet u doorgaans wanneer u structureel gebruik wilt kunnen maken van de zakelijke printer. Bijvoorbeeld wanneer uw bedrijf gespecialiseerd is in 3d printen. Over het algemeen geldt de regel dat het het voordeligst is om printers direct te kopen dan te leasen. U investeert eenmalig een bedrag en de 3D printer is helemaal van u. U zit niet vast aan (langlopende) contracten en heeft geen maandelijkse betalingstermijnen. Daar staat tegenover dat een 3D printer een flinke hap uit uw investeringsbudget betekent en u zelf zal moeten voorzien in het onderhoud en eventuele reparaties.

Ook het vervangen van de 3D printer voor een nieuw exemplaar wanneer nieuwe technologie voor handen komt is minder eenvoudig dan bij het leasen van 3D printers. U zult immers opnieuw een (flinke) investering moeten doen.

Leasen van 3D printers

Met technologische hoogstandjes als een 3 dimensionale printer is het wellicht het slimst om de professionele printer te leasen. De ontwikkelingen rondom 3D printers gaan zoals gezegd hard en het grote voordeel van printerlease is in dat geval toch wel de mogelijkheid om relatief eenvoudig de ‘oude’ printer om te wisselen voor het nieuwste exemplaar. Komt nieuwe technologie voor handen, dan kunt u de 3D printer voor een laag bedrijf omruilen voor de nieuwste techniek op het gebied van 3D printers.

Ook heeft u niet te maken met de enorme investering die een 3D printer vraagt. U betaalt slechts de maandelijkse termijnen om gebruik te kunnen maken van de zakelijke printer. Doorgaans heeft u bij het leasen van 3D printers twee mogelijkheden: operational lease en financial lease.

Bij operational lease heeft u 0,0 zorgen. Er wordt namelijk in het onderhoud voorzien en eventuele calamiteiten met de 3D printer worden door de leverancier adequaat voor u verholpen zonder verdere bijkomende kosten. Bij financial lease zult u zelf in het onderhoud en eventuele reparaties moeten voorzien. Dit is namelijk niet bij de prijs inbegrepen.

Onafhankelijk advies

Zeker bij een aanschaf als iets groots als een 3D printer is professioneel en onafhankelijk advies een must. Bij Sales Channel gaan we graag persoonlijk met u in gesprek om uw wensen en voorkeuren in kaar te brengen zodat we u van gedegen advies kunnen voorzien.

Werkwijze
Stap 1
Offerte aanvraag
Stap 2
Selecteren van leveranciers
Stap 3
Ontvang uw bod
Klanten ervaringen
2 offertes met de nieuwste tarieven
Spoed Offerte aanvragen