Inkjet printer 2018-09-03T15:04:33+00:00

Offertes aanvragen

De juiste leveranciers en een eerlijk zakelijk vergelijk

Inkjet printers via Sales Channel

Inkjet printer
Inkjet printer

 • Resolutie zwart-wit 1200 x 1200 DPI
 • Resolutie kleur 1200 x 1200 DPI
 • Printsnelheid zwart-wit 12 PPM
 • Printsnelheid kleur 12 PPM

 • IOS
 • Android
 • Windows RT

 • USB aansluiting
 • Compact design
 • Afgeschermde papierlade

Inkjet printer

Een inkjet printer is één van de kantoorprinters die we het meest tegenkomen in het MKB segment. Logisch, want inkjet printers zijn relatief goedkoop in aanschaf, klein en daardoor zeer geschikt voor op het bureau en kunnen in hoge kwaliteit afdrukken. Bij Sales Channel geven we u graag professioneel en onafhankelijk advies bij het aanschaffen van een nieuwe printer, zoals een inkjet printer.

Voordelen van een inkjet printer

Een inkjet printer kent nogal wat voordelen ten opzichte van andere professionele kantoorprinters als multifunctional printers, laserprinters en kopieerapparaten. Het belangrijkste voordeel zit hem in de initiële aanschafkosten. Deze zijn zeer laag in vergelijking met de andere genoemde printers.

Ook de omvang van het apparaat kan een voordeel zijn. Inkjet printers zijn klein en kunnen dus gewoon op een bureau gezet worden. Hetzij als hoofdprinter, hetzij als tweede printer voor het kleinere printwerk. Het afdrukken met een inkjet printer gebeurt in hoge resolutie, waardoor u ook met een relatief goedkope en kleine printer afbeeldingen tegen een hoge kwaliteit kunt afdrukken.

Nadelen van een inkjet printer

Een inkjet printer kent ook nadelen. Zo zijn de aanschafkosten van een inkjet printer weliswaar laag, maar zijn de cartridges die gebruikt worden in inkjet printers juist relatief duur in vergelijking met andere printers. Wanneer u veel print is een inkjet printer dan ook niet de beste optie en kunt u beter uitkijken naar een laserprinter of zelfs een multifunctionele printer.

Ook is de snelheid waarmee geprint wordt relatief laag in vergelijking met de overige professionele kantoorprinters, net als de kwaliteit van de prints. Ter vergelijking: het DPI (dots per inch) ligt bij een inkjetprinter gemiddeld op zo’n 600 pixels per vierkante inch. Bij een laserprinter zijn de beginwaardes zo’n 600 dpi en kunnen de geavanceerde modellen printen tot wel 2400 DPI!

Over het algemeen kunnen we dus stellen dat inkjet printers vooral interessant zijn wanneer u slechts af en toe hoeft te printen, u geen hoogwaardige afbeeldingen hoeft te printen (foto’s e.d.) en u ook lage eisen stelt aan de snelheid waarmee er geprint wordt.

Inkjet printers huren, kopen of leasen?

Wanneer u toe bent aan een nieuwe inkjet printer heeft u doorgaans 3 opties: de inkjetprinter huren, kopen of leasen. Voor alle drie de opties valt wat te zeggen en om u een beeld te geven van de verschillende voor- en nadelen hebben we hieronder de opties uiteengezet.

Inkjet printers huren

Een inkjet printer huurt u in principe alleen wanneer u slechts voor een korte periode gebruik wilt kunnen maken van de professionele kantoorprinter. Bijvoorbeeld in het geval van een evenement zoals een beurs of een seminar. Het huren van inkjet printers voor de langere termijn gebeurt doorgaans niet, omdat de verhuurprijs relatief hoog ligt.

Kopen vs. leasen

Wanneer u voor de langere termijn gebruik wilt kunnen maken van een professionele inkjet printer kunt u deze het beste kopen of leasen. Als u besluit om de printer te kopen bent u over het algemeen het voordeligst uit. Het apparaat is van u en u zit niet vast aan maandelijkse betaaltermijnen.

Daar staat tegenover dat u de eenmalige investering zal moeten doen en zelf zorg zal moeten dragen voor nieuwe cartridges, het onderhoud aan de printer en eventuele reparaties. Ook het ruilen van de kantoorprinter voor een exemplaar met de nieuwste technologische mogelijkheden is minder eenvoudig dan bij printerlease. U zult immers opnieuw de investering moeten doen in een nieuwe printer.
Bij het leasen van inkjet printers heeft u doorgaans twee mogelijkheden:

 • Financial lease
 • Operational lease

Bij de eerste optie least u alleen de printer. Onderhoud en eventuele reparaties zult u zelf moeten verzorgen en ook de aanschaf van nieuwe cartridges komt voor eigen rekening. Bij operational lease zijn deze kosten veelal doorberekend in het maandbedrag wat u betaalt en zullen eventuele problemen met de kantoorprinter snel en adequaat voor u opgelost worden zonder verdere bijkomende kosten. Ook is het bij printerlease vaak mogelijk om voor een laag bedrag de ‘oude printer’ om te ruilen tegen het nieuwste exemplaar – ook bij de inkjet printer.

Onafhankelijk advies

We hopen u met deze uitleg over inkjet printers van voldoende informatie te hebben voorzien, maar begrijpen het maar al te goed als u na het lezen van deze tekst juist meer vragen heeft. Neem dan direct contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar om uw persoonlijke wensen en voorkeuren nauwkeurig in kaart te brengen zodat onze leveranciers u een offerte kunnen brengen die naadloos aansluit bij uw persoonlijke behoefte.

Werkwijze
Stap 1
Offerte aanvraag
Stap 2
Selecteren van leveranciers
Stap 3
Ontvang uw bod
Klanten ervaringen
2 offertes met de nieuwste tarieven
Spoed Offerte aanvragen