Laserprinter 2018-09-03T15:05:25+00:00

Offertes aanvragen

De juiste leveranciers en een eerlijk zakelijk vergelijk

Laserprinters via Sales Channel

Laserprinter
Laserprinter

 • Standaard 251 pagina’s
 • Maximaal 501 pagina’s
 • Output capaciteit 150 pagina’s

 • 120 v, 50/60 Hz
 • Spaarstand 11 W
 • Werkend 400 W
 • Standby 70 W

 • Mac OSX versie 10,3 of hoger
 • Windows 2000 of hoger

Laserprinter

Een laserprinter voor zakelijk gebruik is in veel gevallen een verstandige keuze. De printer is namelijk in staat om snel te printen, tegen een uitmuntende kwaliteit. Een laserprinter aanschaffen voor bij u op kantoor is echter niet iets wat u dagelijks doet. Bij Sales Channel behoort dit wél tot onze dagelijkse werkzaamheden en we voorzien u dan ook graag van professioneel en onafhankelijk advies bij de aanschaf van een nieuwe laserprinter.

Waarom een laserprinter?

De tijd dat een laserprinter alleen voor de CEO en het management beschikbaar was, is wel voorbij. De hoge aanschafprijs van een laserprinter is de laatste jaren flink gedaald waardoor een laserprinter voor veel bedrijven interessanter is geworden dan de inkjet printer die tot voor kort het meest populair was.

In tegenstelling tot de inkjet printer is het met een laserprinter mogelijk om afbeeldingen met een zeer hoge resolutie af te drukken. Het DPI (dots per inch) ligt bij een inkjet printer zo rond de 600. Bij een laserprinter begint het met 600 DPI en kunnen de meest geavanceerde modellen tot wel 2400 punten per vierkante inch afdrukken. Tel daar de hoge snelheid van het printen bij op en u begrijpt waarom veel bedrijven kiezen voor een professionele laserprinter op kantoor.

Laserprinters huren, kopen of leasen?

Bij de aanschaf van een nieuwe kantoorprinter heeft u doorgaans 3 opties: u kunt de laserprinter huren, kopen of leasen. Om u een beter beeld te geven hebben we hieronder de belangrijkste zaken rondom de betreffende opties voor u op een rijtje gezet.

Huren van laserprinters

Het huren van laserprinters doet u in principe alleen wanneer u slechts kortstondig gebruik wilt maken van de professionele printer. Een printer huren voor de langere termijn gebeurt meestal niet, omdat de verhuurprijs relatief hoog ligt. Wanneer huurt u dan wél een laserprinter?

In het geval van een evenement bijvoorbeeld. Hier hoeft u maar voor een korte periode over de professionele kantoorprinter te beschikken. Denk hierbij aan het afdrukken van flyers of posters of bij een demonstratie op een beurs of seminar. In alle andere gevallen is het verstandiger om professionele kantoorprinters te kopen, dan wel te leasen.

Leasen van de laserprinter

Wanneer u voor een langere tijd wilt kunnen beschikken over de laserprinter, zijn kopen of leasen de beste opties. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. In het geval van printerlease heeft u doorgaans twee opties:

 • Operational lease
 • Financial lease

Bij de eerste optie wordt u volkomen ontzorgd. U betaalt een maandelijks bedrag waarbij onderhoud en eventuele reparaties zijn doorberekend. In het geval van problemen met de laserprinter worden deze door de leverancier snel en vakkundig voor u verholpen zonder verdere bijkomende kosten.
Bij financial lease least u slechts de printer en zult u zelf zorg moeten dragen voor het onderhoud en eventuele reparaties. Wel is het bij beide vormen veelal mogelijk om een ‘oude’ printer gemakkelijk om te ruilen voor een exemplaar met de nieuwste technologische functies. Voor een laag bedrag beschikt u weer over de nieuwste technologie.

Kopen van de printer

Kantoorprinters kopen is over het algemeen voordeliger dan het leasen van de printer. Daar staat tegenover dat u een flinke investering zal moeten doen, maar eenmaal gemaakt is het apparaat dus wel volledig van u. Houd er dan wel rekening mee dat u zelf zal moeten voorzien in het onderhoud en eventuele reparaties. Ook zult u zelf zorg moeten dragen voor nieuwe toners, terwijl dit in sommige lease vormen is opgenomen in de totaalprijs. In vergelijking gaan toners in een laserprinter langer mee dan de inktcartridges in een intkjet printer, maar u zult de toners dus wel zelf moeten vervangen wanneer u besluit om de professionele laserprinter te kopen in plaats van leasen.

Onafhankelijk advies

We kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze tekst alleen maar meer vragen heeft over de aanschaf van een laserprinter. Neem in dat geval dan direct contact met ons op, want we voorzien u graag van professioneel en onafhankelijk advies. Onze experts staan voor u klaar om uw behoeftes in kaart te brengen waarna onze leveranciers u een offerte kunnen bieden die volledig aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Werkwijze
Stap 1
Offerte aanvraag
Stap 2
Selecteren van leveranciers
Stap 3
Ontvang uw bod
Klanten ervaringen
2 offertes met de nieuwste tarieven
Spoed Offerte aanvragen