Plotter 2018-09-03T15:07:52+00:00

Offertes aanvragen

De juiste leveranciers en een eerlijk zakelijk vergelijk

Een plotter via Sales Channel

Plotter
plotter

 • Zwart-wit 2400 x 1200 DPI
 • Kleur 2400 x 1200 DPI

 • Standby 7 W
 • Operationeel 120 W
 • Frequentie 50/60 Hz

 • 6-Ink
 • 0,5 min per A1 pagina
 • USB
 • LAN

Plotter

Een plotter aanschaffen is waarschijnlijk niet uw dagelijkse bezigheid. Wel die van ons en daarom voorzien we u graag van een gedegen en onafhankelijk advies bij het aanschaffen van een printer voor zakelijk gebruik. Sales Channel heeft een groot netwerk van plotter-leveranciers die zich onderscheiden op het gebied van prijs en/of kwaliteit zodat u altijd de scherpste prijs ontvangt voor de nieuwe professionele grootformaat printer voor op kantoor.

Een plotter voor zakelijk gebruik

In tegenstelling tot de overige printers die u bij ons kunt aanschaffen is een plotter-printer een apparaat wat niet in ieder bedrijf terug te vinden is. Plotters zijn grootformaat printers die in staat zijn om in A0 formaat te printen. Voor uw beeldvorming: dat zijn 16 a4tjes! Plotters worden dan ook vaak gebruik door professionals als architecten, grafisch vormgevers, aannemers en bouwbedrijven. Op deze pagina vertellen we u graag de mogelijkheden rondom het aanschaffen van een plotter voor zakelijk gebruik.

Plotters huren, kopen of leasen?

U heeft bij het aanschaffen van een plotter voor zakelijk gebruik een aantal opties. We hebben de mogelijkheden rondom professionele plotters voor op kantoor hieronder overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Professionele plotters huren

Professionele plotters huurt u meestal alleen wanneer u kortstondig gebruik wilt maken van de plotter. Bijvoorbeeld in het geval van een evenement of een eenmalig (grootschalig) bouwproject. U beschikt in dat geval wél over de uitgebreide mogelijkheden van een professionele plotter, maar zit vervolgens niet vast aan langlopende contracten en/of een fikse investering. Plotters huren voor de langere termijn gebeurt doorgaans niet, daar de verhuurprijs van een professionele grootformaat printer relatief hoof ligt.

Een plotter kopen

Wanneer u de investering in een professionele zakelijke grootformaat printer kunt doen, geniet dit altijd de voorkeur. U bent namelijk goedkoper uit wanneer u een plotter besluit te kopen, dan wanneer u deze besluit te leasen. Dit vraagt echter wel om een forse investering. Vanwege de techniek die in een professionele plotter is verwerkt is de aankoopprijs hoog en ook het onderhoud en eventuele reparaties zijn niet bepaald goedkoop. Ook is het inruilen van de ‘oude plotter’ wanneer nieuwe technologie beschikbaar is niet zo eenvoudig als bij printerlease. Daar staat tegenover dat het apparaat ook daadwerkelijk van u is en u hoeft zich geen zorgen te maken om langlopende contacten en/of maandelijkse betalingen.

Zakelijke plotter leasen

Alhoewel het het voordeligst is om een plotterprinter direct te kopen, is het leasen van de professionele plotter de meest gekozen optie. Dit komt door het feit dat t u bij printerlease van tevoren geen grote investering hoeft te doen. Daarbij zijn de cartridges en het onderhoud aan de printer een kostelijke aangelegenheid. Met printerlease heeft u hier – afhankelijk van de wijze waarop u de plotter least – geen omkijken meer naar.
Doorgaans heeft u bij het leasen van een professionele grootformaat printer namelijk twee opties:

 • Operational lease
 • Financial lease

Bij de eerste optie wordt u volledig ontzorgd. U betaalt een maandelijks bedrag waarbij kosten als onderhoud en reparaties zijn doorberekend. In het geval van calamiteiten met de professionele grootformaat printer worden deze adequaat voor u verholpen, zonder bijkomende kosten. De leverancier voorziet in het onderhoud en vaak zijn nieuwe cartridges voor de plotterprinter inbegrepen bij de prijs.

In het geval van financial lease betaalt u slechts voor de printer zelf. In onderhoud en eventuele reparaties zal u zelf moeten voorzien. Dit is niet bij het maandelijkse tarief inbegrepen.

Wel is het bij printerlease van plotters mogelijk om de oude grootformaat printer gemakkelijk om te ruilen voor een exemplaar wat beschikt over de laatste technologische mogelijkheden. Voor een laag bedrag ruilt u de ‘oude printer’ om voor een plotter met de laatste technische snufjes.

Onafhankelijk advies

U heeft kunnen lezen dat plotters apparaten zijn die niet iedereen op kantoor heeft staan. Simpelweg vanwege de specialistische eigenschappen van de grootformaat printer. Ook heeft u gelezen dat professionele plotters kostbare apparaten zijn en dat er meerdere mogelijkheden zijn om over een zakelijke plotter-printer te kunnen beschikken.

Bij Sales Channel gaan we graag het persoonlijke gesprek met u aan om uw behoeftes nauwkeurig in kaart te brengen, zodat onze leveranciers u een offerte kunnen bieden die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Werkwijze
Stap 1
Offerte aanvraag
Stap 2
Selecteren van leveranciers
Stap 3
Ontvang uw bod
Klanten ervaringen
2 offertes met de nieuwste tarieven
Spoed Offerte aanvragen